Consult

De eerste afspraak die we maken gaat in de vorm van een intake. Er wordt een uitgebreid intakeformulier ingevuld waarin de klachten en onbalansen worden geïnventariseerd. Als er klachten zijn in de vorm van allergieën, wordt er door middel van spiertesten uitgezocht welke overgevoeligheden er zijn. Verder leg ik uit hoe een behandeling in zijn werk gaat en is er tijd voor vragen.

In overleg wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Een intake duurt ongeveer anderhalf uur.

Vaak kan een cliënt bij een eerste intake al veel vertellen waar hij of zij last van heeft maar via spiertesten laten we het lichaam en het energiesysteem aan het woord om dat wat onbewust is bewust te maken. Wanneer men bewust is waar de klacht vandaan komt, kan de achtergrond van de klacht aangepakt worden met verschillende herstelmethoden. Zo pakt kinesiologie de klacht bij de wortel aan in plaats alleen het symptoom te bestrijden.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uit te zoeken waar iemand overgevoelig of allergisch voor is om vervolgens de allergie doeltreffend aan te pakken.

Er is dus ontzettend veel mogelijk met kinesiologie.

Technieken

In de praktijk wordt er met verschillende technieken gewerkt om uw klachten zo goed en grondig mogelijk aan te pakken. Per klacht wordt er bekeken welke techniek daar het beste bij past.
Er wordt onder andere gewerkt met Touch For Health, Stress Release en andere kinesiologische technieken: Espavo technieken, Quantum Touch en Espavo allergie technieken, Bach Remedies en Espavo Remedies, auratechnieken, vitaminen en mineralen en nog veel meer.

Allergieën

Op dit moment hebben veel mensen last van allergieën en overgevoeligheden. Achter veel lichamelijke en emotionele ongemakken schuilt een allergie zoals veel/weinig energie, uiterste vermoeidheid, slaap, slapeloosheid, motorische onrust, pijn in het hele lichaam, temperatuurschommelingen, maagzuur, opgezwollen buik, oprispingen, hik, nies/hoestbuien, tranende ogen, jeuk, hartkloppingen, hoge bloeddruk, diarree, constipatie, overactiviteit van kinderen, concentratiestoornissen, gedragsproblemen, menstruatieklachten, benauwdheid, hoofdpijn, misselijkheid, enz.
Ook zijn er vaak emotionele symptomen waar te nemen zoals: angst, nervositeit, zwaarmoedigheid, wisselend humeur, huilbuien, verlangen naar zout, zoet, koffie, specerijen, geuren, enz. Ieder mens reageert anders op een allergie.

Espavo allergietechnieken

Dit is een techniek die door Carin Jansen is ontwikkeld om de achtergrond van de overgevoeligheden zoals allergieën doeltreffend aan te pakken. Er wordt gekeken naar het ontstaan van de klacht, deze wordt volledig gebalanceerd waardoor allergieën aangepakt kunnen worden.